👉 JANUARIREA - 5% extra rabatt på din order med koden JANUARI  👈

2-sits soffa

En 2-sits soffa är i regel den minsta varianten av en soffa, men det betyder inte att dessa inte är stora i närvaro och komfort – snarare tvärtom. På HusOchHemma erbjuds ett markant stort urval och varianter på 2-sitssoffor (självfallet även större flersitsiga soffor, divansoffor, bäddsoffor, biosoffor och hörnsoffor). Vi stoltserar med att bemöta många olika prefenser och förutsättningar; kanske bor du i en lite mindre lägenhet, är ensamstående, eller behöver ersätta, alternativt kombinera, en möbelgrupp?

Oavsett om soffan är för en person eller flera, så har HusOchHemma det du letar efter.

Vilken slags 2-sits soffa är rätt för dig?

Om du har svårt att bestämma dig för en specifik slags soffa eller modell, så erbjuds här en kortfattad genomgång av de 2-sitsiga soffor du hittar på HusOchHemma.

Klassisk 2-sits soffa

Ett beprövat koncept, denna fasta typ av 2-sits soffa finner alltid en plats i hemmet. Den är utrymmesvänlig, stor i anspråk men mindre i storlek. Men även dessa erbjuds i olika proportioner, vidder och djup. Vi har nättare, trendmedvetna soffor med en stor tidsenlig designfaktor - eller kraftigare, pragmatiska soffor, som även dessa har ett attraktivt yttre, men samtidigt lägger tyngd på tjocka, stoppade partier och följsamhet. Vi har också bredare soffor i vårt sortiment, som infinner sig i periferin mellan tvåsitssoffor och 3-sits soffa; dessa kallas helt enkelt för 2,5-sits soffor, och är i regel bredare än en traditionell 2-sits soffa. Men även soffor i traditionella 2-sits-utföranden förekommer i bredare variant, likaså stramare tappningar.

2-sits soffa med bäddmöjligheter

En ytterst praktiskt och pragmatisk lösning för det mindre boendet – inte nog med att du får en soffa som i sitt ursprungsläge ej tar upp mycket plats, dessutom har du möjlighet att nyttja den som en säng. Många av våra 2-sits soffor med bädd erbjuder enkla lösningar när det kommer till utfällning/montering av bädden – många gånger behöver du helt enkelt bara fälla ner ryggstödet för att veckla ut en sovyta som motsvarar en enkel- eller dubbelsäng. Detta förutsätter självklart att ryggstödet har adekvat stoppning och dämpning – vilket inte enbart gör att du sover bekvämt, men också sitter bekvämt med rygg i uppfällt läge. I andra fall förekommer sängpartiet invecklad under sitsen, som du enkelt expanderar vid behov (oftast fäller du även ut ryggstödet). Vi har även gått ett extra steg, då vi erbjuder bäddfåtöljer som nyttjar samma funktion och design.

 

2-sits biosoffor

Här förenas åter igen utrymmesvänlighet med smart funktion. Även känd som reclinersoffa, biosoffan utmärker sig med att erbjuda kraftigt stoppade partier och justerbara ryggstöd samt fotstöd – vilket gör att du bokstavligen kan sträcka ut dig och avnjuta avkoppling. Våra biosoffor erbjuds med både manuella såsom elektriska justeringsmöjligheter. Klädslar förekommer i bland annat läder, konstläder, mer traditionella möbeltyger och microtyger. Du finner även biosoffor med moduler, vilket innebär att varje sits är fördelad med ett sidoparti, med avlastningsytor och hållare för glas eller koppar, samt stöd för armbågar/armar. Dessa soffor lämpar sig i särklass väl för längre film- eller spelstunder.

Chesterfield 2-sits soffa

Här finner du brittisk möbelkonst i kanske dess mest välkända form. En soffa av denna typ utmärker sig ofta med mycket gott sittdjup, livkvärdig höjd i armstöd och rygg, samt pikerade knappar och djuphäftade designer. Men det finns även undantag av regeln, där nytänkande koncept och designer utesluter dessa karaktärsdrag, men bibehåller samma kärna och djupa känsla som en klassisk Chesterfieldsoffa.

Denna typ av 2-sits soffa erbjuder rikligt med vardagslyx och ett yttre som drar blickfånget till sig. Oavsett vad för slags 2-sits soffa som du är ute efter så hittar du här ett sortiment som avser en rik palett av material, design och utföranden. På HusOchHemma har vi också valt att nyttja ett effektivt pristänk, vilket innebär att du alltid får högsta möjliga prestanda till priset du betalar - det vill säga rätt möbler till rätt pris. Se även våra aktuella kampanjer, för ännu lägre priser och stora rabatter (på redan prisvärda soffor).

2-sits soffa - Kvalitet i konstruktion och material

Många av våra 2-sits soffor erbjuder stommar av massivt trä, sittplymåer berikade med bland annat kallskum och dun, och ryggstöd med markant bekväma stoppningar. Vilken soffa du än väljer så är komfortfaktorn stor, och produktionsstandarden hög. Vi lägger anspråk på soffor med lång livslängd, god slittålighet och en övergripande underbar känsla. Färg och form finner du också i ett frikostigt, trendmedvetet och stort sortiment – allt från monokroma nyanser till livliga kulörer – på HusOchHemma.

Läs mer

Tyg

Varumärke

Ställbar

Material

Produkter
Övrigt

To top