👉 JANUARIREA - 5% extra rabatt på din order med koden JANUARI  👈

Ekologiska sängar

Ekologiska sängar, eller natursängar, är precis vad det låter som – en säng som utgörs genomgående av naturliga material och presenterar en noggrann och omsorgsfull medvetenhet om dess beståndsdelar. Vi ser en växande trend där kunder mer och mer föredrar ett ekologiskt tänk.

Ekologiska sängar - fördelen med naturmaterial

Naturliga material har i regel en nolltolerans mot kemikaler och gifter och är på så sätt bland annat väldigt effektiva när det kommer till symptomatisk behandling av många olika slags allergier. I många fall så hittar du en sammansättning som består uteslutande av dessa hypoallergena material - vilket är en utav de karaktärsdrag som utmärker ekologiska sängar.

Det förkommer även markant mindre kemikalier under produktionen av sängen och i dess beståndsdelar, då naturmaterial ofta har en väldigt stark sammanhållning. Detta reducerar behov av förstärkningsmedel såsom lim. Kort sagt så är ekologiska sängar väldigt skonsamma mot dess användare – speciellt för de yngre familjemedlemmarna, som inte har samma förstärkta immunförsvar - som en vuxen person - mot kemikalier som ibland kan utsöndras i mindre mängder av syntetiska material.

Viktiga naturmaterial i ekologiska sängar

Även om ekologiska sängar har ett genomgående och tydligt koncept, så kan det ibland vara svårt att särskilja just vilka material som finns i dessa sängar.

Här följer ett antal exempel på väsentliga material och våra ekologiska sängar.

Naturgummi

Även känt som naturlatex - är en utav huvudrollerna i många av våra ekologiska sängar. Detta material utvinns från den saft som utsöndras av gummiträd. Dess generösa, öppna cellstruktur gör att det andas med markant god förmåga och motverkar att överskottsvärme alstras. Med andra ord så håller naturgummi dig sval under nattens gång och främjar en djup och god sömn. Dess följsamma natur erbjuder också en fantastisk avlastning som fogar och formar sig efter din kropp. Som ett resultat kan du njuta av en extraordinär komfort, medan god blodcirkulation bibehålls under sömnen.

Materialet har en markant lång livslängd, just för dess slittåliga natur och tryckavlastningsförmåga. Som många andra naturmaterial så motverkar naturgummi också kvalster, bakterier och är dammavisande.

Bambu

Bambu är ett klimatsmart material som kan odlas helt utan gifter eller kemiska tillsatser. Dess generösa produktionsmedel är bara en av dess fördelar. Den leder bland annat bort fukt från kroppen, då bambu temperaturreglerar effektivt. På så sätt erbjuder bambu - likt naturgummi - en svalare känsla under sömnens gång.

Lin

Lin har många gynnsamma karaktärsdrag och har en underbar känsla. Som namnet antyder, så tillverkas tyget från växten av samma namn, genom att nyttja dess innehåll. Tyget består övergripande av cellulosa och hålls ihop av ett naturligt växtlim. Materialet behandlas sedan och utvinns slutligen som ett fantastiskt naturtyg. Lin präglas av lång livslängd och slittålighet, med mjuka fiber som bara blir bättre med tiden.

Hampa

Hampa har under senare år växt i popularitet som tyg- och mjukmaterial. Trots detta så är det en av våra äldsta kulturväxter. Hampa är slittåligt av naturen och innan nylon användes som ett material för till exempel rep och nät så användes naturliga hampafibrer. Dess pånyttfödelse har under senare år använts i till exempel ekologiska sängar. Med god andningsförmåga som värmer under vintern och ger svalka under sommaren, så är hampa ett multifacetterad material som verkar för en mycket god sömn. Dessutom har det en väldigt len karaktär.

Slutligen så vill vi mena att det är något visst med att sova i en natursäng, inte bara för dess material, men även för dess övergripande känsla.

Ekologiska sängar - En säng som andas och håller dig sval

Natursängar har också en dispositionellt god andningsförmåga och håller dig i regel alltid sval under natten, vilket för många personer betyder en mycket mer effektiv och god sömn.

På grund av dess specifika beståndsdelar och gröna fundament, så är natursängar naturligtvis lite kostsammare i pris än till exempel en klassisk kontinentalsäng eller ramsäng. Med detta i åtanke erbjuder HusOchHemma så förmånliga priser som möjligt, även när det kommer till vårt utbud av natursängar. Detta för att göra dessa tillgängliga till var och en som är i behov av – eller föredrar – en ekologisk säng.

Ekologiska sängar, direkt från fabrik

På HusOchHemma kommer många av våra natursängar direkt från fabrik. Vi underviker alltså mellanhänder och andra aktörer som kan innebära onödiga extrakostnader och pristillägg. På så sätt fastställer vi också en markant hög standard, både i tillverkning, design och material.

Ekologiska sängar är en kompromisslös säng

Natursängar/ekologisk sängar har i regel en avsevärt hög standard i materialväg och är självfallet genomsyrat av ett omsorgsfullt och enhetligt tänk. Ett ekologiskt koncept är på många sätt och vis ett kompromisslöst koncept. På så sätt är inga åtgärder heller sparsamma i tillverkningsprocessen, utan våra ekologiska sängar erbjuder en fantastisk produktionsstandard.

Läs mer

Mått

Varumärke

Ställbar

Produkter
Övrigt

To top