😍 Få hela 5% extra på hela ordern, med koden "ALLT" 😍

😍 Få hela 5% extra på hela ordern, med koden "ALLT" 😍

Sängar - Köp en handgjord säng idag

Sängar från HusOchHemma.se tillverkas för hand av skickliga sängmakare på Sängfabriken i Valskog. De görs efter dina önskemål och skickas direkt hem till dig! 

Här hittar du handgjorda kontinentalsängar, ramsängar, ställbara sängar och ekologiska sängar. Du kan välja storlek, tyg och hårdhet på varje säng så att den passar just dig och din livsstil.

Fri frakt ingår! Om du vill beställa inbärning till valfritt rum gör du det enkelt innan du lägger sängen i varukorgen.

Det kan vara mycket att tänka på när man ska köpa säng. Så för att göra saker så enkelt och smidigt som möjligt erbjuder vi kompletta sängpaket där du kan du köpa en säng med gavel, täcken och kuddar i samma paket till ett väldigt bra pris.

På HusOchHemma, tillsammans med Sängfabrikens duktiga och erfarna sängtillverkare i Valskog, har vi alltid haft utgångspunkten att erbjuda sängar med bästa möjliga komfort- och designfaktor, till det bästa möjliga priset. Även våra mest prisförmånliga sängar bibehåller en hög standard när det kommer till kvalitet och konstruktion.

Vilka garantier har en säng från er?

Vi vill att det ska vara tryggt att köpa säng online. Därför har de flesta av våra sängar sov gott-garanti, vilket innebär att du har rätt att byta din säng om du upplever att den är för hård eller för mjuk. Vi har också livstidsgaranti på fjäderbrott och träram. 

Du kan läsa mer om våra garantier på vår sida med vanliga frågor och svar om sängar.

Hur kan ni erbjuda billiga sängar av hög kvalitet?

Genom att tillverka varje säng på beställning använder vi bara material som vi vet kommer till användning. Vi behöver alltså inte lagerhålla sängar som riskerar att inte bli sålda. På så sätt kan vi spara på material och samtidigt hålla nere kostnaderna. Därför kan vi erbjuda billiga sängar av hög kvalitet samtidigt som vi tar hänsyn till natur och miljö. 

Så väljer du säng med en hårdhet som passar dig

Det är din sovställning och vikt som avgör vilken hårdhet du bör ha på din säng. Nedanför hittar du information om de olika hårdheterna och vilken som kan passa dig.

Om du beställer en dubbelsäng har du även möjlighet att välja två olika hårdheter - en för varje sida.

Våra sängar finns i fyra olika hårdheter: mjuk, medium, fast och extra fast. 

Mjuk säng

Vi rekommenderar endast denna hårdhet till dig som specifikt vill sova i en riktigt mjuk säng. Det handlar mer om preferens än om kroppstyp. 

Medium säng

Denna hårdhet passar generellt dig som 

  • väger ca 50-85 kilo 

  • oftast sover på mage och väger mellan 70-100 kilo.

Fast säng

En fast säng passar generellt dig som 

  • väger ca 85-115 kilo

  • oftast sover på rygg och väger över 115 kilo 

  • oftast sover på mage och väger mellan 70-85 kilo.

Extra fast säng

En extra fast säng passar dig som väger över 115 kilo. Vi rekommenderar att du kombinerar extra fast hårdhet med en ramsäng eftersom det ger extra bra stöd för din kropp och känns stadigare än en kontinentalsäng.

Sängar för barn

Här hittar du också barnsängar. Vi har resesängar, växasängar, spjälsängar och även ett stort utbud av fantasifulla sängar med kända karaktärer från till exempel disney, marvel och paw patrol.

 

Förmånliga priser för en säng med väldigt hög standard

Genom att erbjuda många sängar direkt från fabrik så undviker vi onödiga pristillägg och extrakostnader – och kan också på så sätt erbjuda ett urval av sängar ämnade för att möta många olika förutsättningar av hur mycket man är villig, eller har möjlighet till, att investera i en säng. Oavsett om du väljer en säng av en mer prisförmånlig klass, eller en säng i en högre priskategori, så är en sak säker – du gör i båda dessa fall en mycket god investering.

En säng är så mycket mer än en möbel, det är ett redskap. Och således skall den vara pålitligt och tjäna sitt syfte på bästa tänkbara sätt. Det är denna idé vi utgår ifrån på HusOchHemma, och det är också det vi förverkligar genom att erbjuda sängar som från första fas till sista fas genomgår rigorös planering och omsorgsfull tillverkning. Kompetensen ligger inte bara i designen, men också i produktionen och detaljerna.

Detta avrundas med att erbjuda en rik palett inom form- och färgtänk; i tidsenliga designer såsom klassiska och tidlösa.

 

Vilken säng passar bäst för dig?  

Den klassiska ramsängen har en fast, bastant känsla där tradition spelar in lika mycket som funktion. Med en förhållandevis nätt närvaro och i regel låg höjd. Består ofta av en ram eller ribbotten. Ett beprövat koncept som faller många ypperligt i smaken.

Huvudrollsinnehavaren i vårt urval har följt med i utveckling och trend; Kontinentalsängen är uppbyggd i tre lager och erbjuder avsevärd följsamhet, inbjudande mjuk komfort och ståtlig höjd. Denna multifacetterade typ av säng erbjuder är också anpassningsbar om du känner att du har valt en hårdhet som inte erbjuder dig en optimal nattsömn - då möjlighet finns att byta ut bäddmadrassen, i stället för att byta ut hela sängen.

Varje respektive lager i en kontinentalsängs trefaldiga lagerkonstruktion utgör en del av dess komfortkärna – varje del av sängen har sin funktion att fylla, och samspelar i perfekt harmoni, för en i särklass följsam sovupplevelse.

De tre lager som rubricerar denna sängtyp avser följande:

1. En nedre sektion som består av en resårbotten och utgör en även en stor del av sängens robusta fundament

2. Mellanlagret utgörs av en resårmadrass, och fungerar som en viktig beståndsdel i den övergripande följsamheten av sängens konstruktion. Här finner du även sängens antingen mjukare eller hårdare fasthet/hårdhet, och just denna madrass och hårdhet är utbytbar om du efter en tid skulle känna att förutsättningar har ändrats för din sovkomfort – eller om du känner att du till en början har gjort ett val av hårdhet som inte överensstämmer med din kropp.

3. Det tredje och översta lagret avser en hel bäddmadrass, utan skarv, och avrundar känslan och komforten av sängen.   

En ställbar säng är ämnat oftast för de personer som vet med sig att de vill variera sovställning under nattens gång, inte bara position från rygg, mage eller sida, men också i vinkel och hållning. Vidare så erbjuder en ställbar säng möjligheten till att vara i sittandes position och bibehålla en stor komfortnivå - för de som till exempel har som vana att avnjuta en god bok i sängen.

Om man har förutsättning av att vara sängliggandes en längre tid så fungerar också en ställbar säng i förmån för att variera avlastningen av din kropp, och bibehåller i regel en mycket god blodcirkulation. Detta tack vare dess justerbara möjligheter. 

En säng som ger en fantastiskt natts sömn hellre än en god natts sömn

HusOchHemma:s ambition är att din säng ska ge dig de bästa förutsättningarna för inte bara en god natts sömn, men en underbar natts sömn - oavsett om du väljer en ramsäng, kontinentalsäng eller en ställbar säng.

Sängfabriken tillsammans med HusOchHemma nyttjar många års erfarenhet, expertis och omsorg när det kommer till att utveckla nya sängmodeller och tillbehör - allt för att kunna erbjuda dig fantastiska produkter. Vi stoltserar med att ligga i framkant när det gäller material, uppbyggnad och komfort.

För att du ska känna dig trygg när du köper säng hos oss erbjuder vi dig dessutom livstids garanti på garanti på ram- och fjäderbrott.

Läs mer

Tyg

Mått

Leveranstid

Varumärke

Ställbar

Färg

Produkter
Övrigt

To top