👉 5% EXTRA rabatt på hela butiken - Ange koden "ALLT" i kassan 👈

👉 5% EXTRA rabatt på hela butiken - Ange koden "ALLT" i kassan 👈

Bäddmadrasser

Bäddmadrass

Beroende på vilken typ av säng du använder så kan rätt bäddmadrass vara oerhört viktig för att du skall kunna sova på rätt sätt. Oavsett om du har en kontinentalsäng eller till exempel en enklare ramsäng, så är bäddmadrassen alltid en väsentlig del av sängens känsla och komfort.

Definiera din sängs komfort med rätt bäddmadrass

Ofta är det just denna sängkomponent som står för en stor del av din sovupplevelse – den utgör det översta lagret och en stor del av den mjuka upplevelsen i din säng.

Det är viktigt att du väger in vilken typ av bäddmadrass som passar just dig. Är du ute efter en mjukare madrass, med en mer eftergivsam/fogbar hårdhet – eller behöver du mer stöd för kroppen och sover bättre med en fastare känsla? Känner du att du sjunker ner för mycket och inte får det stöd du behöver under nattens gång, så kan en fastare bäddmadrass vara ett ypperligt tillskott. Har du däremot svårt att sova utan känslan av mjuk omfamning, så är en bäddmadrass med mindre fasthet ett stort steg i rätt riktning. I till exempel kontinentalsängar så sitter också hårdheten i sängens mellanmadrass, det vill säga delen under bäddmadrassen – så vänligen notera att detta också spelar in.

 

Man kan säga att bäddmadrassen är det som avrundar känslan av sängen. Självfallet så utgör resårbotten av sängen en viktig del för att ge rätt dämpning och avlastning och är den egentliga huvudrollsinnehavaren i den övergripande sammansättningen av sängens uppbyggnad och medan en resårbotten är expert på att bearbeta tryck och belastning, så kan en bäddmadrass vara mer utsatt för slitage, fläckar eller skador. Det är just denna del av sängen som får axla den yttersta delen av bördan och användningen. Men lyckligtvis så är en bäddmadrass med fördel väldigt enkel att byta ut.

Vilket material är rätt för dig och din bäddmadrass ?

Latex

Latex är ett mjukmaterial som är fritt från lukt och har i regel en mycket god hämmande förmåga mot uppkomst av kvalster, vilket innebär att det är ett gynnsamt material att nyttja för många allergiker. Vidare så har materialet mycket god andningsmöjlighet, som betyder att den motverkar och reducerar fukt som du utsöndrar under nattens gång. Likaså erbjuder latex en sval sensation under hela sömnförloppet.

Memoryskum/Memory Foam

Memory foam erbjuder en säregen, bestående följsamhet utöver det vanliga – ett mjukmaterial som du finner i många olika specialiserade kuddar och bäddmadrasser, ofta med ett viktigt syfte i åtanke: att erbjuda en närmast perfekt densitet och viskositet. Dess fantastiska funktion är att automatiskt fördela din vikt på bästa möjliga sätt och reducerar på så sätt belastningen på din kropps viktigaste tryckpunkter. En bäddmadrass i memory foam rekommenderas ofta regelmässigt för behandling av problematik såsom ledsmärtor, sömnsvårigheter, samt värk i rygg och nacke.

Utöver detta så bibehåller memoryskum sin formintegritet mycket väl efter användning, och återställer sig snabbt till dess ursprungsform. På så sätt reduceras chans för bestående ojämnheter i madrassen.

Kallskum

Bäddmadrass i Kallskum är ett beprövat koncept och en industriell standard sedan många år tillbaka. Detta material erbjuder rättfram följsamhet, slittålighet och mycket god, genomgående komfort. Ofta kan detta kombineras med till exempel microfibervadd, för en extra mjuk, följsam upplevelse.

Du finner också omsorgsfulla beståndsdelar såsom stretchtyg (för att bibehålla densitet och sammansättning), resårkärnor av olika slag, såsom mikropocketresår (något som fullkomligt definierar mycket god dämpning/resår), möbeltyg (för ett attraktivt och bestående yttre ramverk), med mera.

Fördelar med att byta ut din bäddmadrass

Utöver att bäddmadrassen under tid utsätts för slitage, fläckar eller av något skäl slutligen förlorar en del av sin följsamhet och formintegritet, så gör du inte enbart dig själv en tjänst genom att byta ut din denna del av din säng, utan gör också de övriga delarna av din säng en stor tjänst. Detta för att bäddmadrassen fungerar som ett skydd och absorberar fukt och kroppsvätskor under nattens gång. Man kan säga att bäddmadrassen filtrerar och reducerar slitage på sängens övriga, underliggande lager.

För att bibehålla din bäddmadrass egen hälsa bör du med jämna mellanrum vädra den och även se till att då och då rotera den, i förmån för en användning där tryckfördelning utjämnas.

bäddmadrassen fungerar som ett skydd, och absorberar fukt och kroppsvätskor under nattens gång; man kan säga att bäddmadrassen filtrerar och reducerar slitage på sängens övriga, underliggande lager.

För att dock bibehålla din bäddmadrass egen hälsa bör du med jämna mellanrum vädra den, och även se till att då och då rotera den, i förmån för en användning där tryckfördelning utjämnas.

Slutligen är det viktigt att du väger in vilken typ av bäddmadrass som passar just dig. Är du ute efter en mjukare madrass, med en mer eftergivsam/fogbar hårdhet – eller behöver du mer stöd för kroppen och sover bättre med en fastare känsla?  Känner du att du sjunker ner för mycket och inte får det stöd du behöver under nattens gång, så kan en fastare bäddmadrass vara ett ypperligt tillskott. Har du däremot svårt att sova utan känslan av mjuk omfamning, så är en bäddmadrass med mindre fasthet ett stort steg i rätt riktning (i till exempel kontinentalsängar så sitter också hårdheten i sängens mellanmadrass, det vill säga delen under bäddmadrassen – så vänligen notera att detta spelar in också).

Ett tryggt val av bäddmadrass

Våra bäddmadrasser utgår alltid från hög kvalitet och en mycket god produktionsstandard. Hos oss finner du bland annat handtillverkade madrasser i slitstarkt tyg samt med god följsamhet och avlastningsförmåga. Vi lägger också anspråk på den senaste teknologin och tänket inom utvecklingen av våra bäddmadrasser - omsorg, expertis och erfarenhet utgör grunden för detta.

Beroende på vilka behov och preferenser som ni har så erbjuder vi olika slags material för olika slags förutsättningar.

På HusOchHemma hittar du bäddmadrasser i många olika slags storlekar, i enkelsängsutförande samt dubbelsängsutförande.

Läs mer
Produkter
Övrigt

To top