SÄNGVECKOR! - Få 5% rabatt på ALLA våra sängar med koden: SÄNG

  •   14 dagars öppet köp
  •   Snabba leveranser
  •   Alltid 49:- frakt Fri över 1000:-
Cart0
Totalt:
0 kr

Val av säng och hårdhet

Här av vi sammanställt en guide som du kan ta hjälp av när du ska köpa en säng av oss. Det första du behöver ta ställning till är vilken sorts säng du vill ha. Hos oss på HusOchHemma.se finns det tre olika sorters sängar att välja mellan:


Kontinentalsängar

En kontinentalsäng är uppbyggd av fler lager resår och madrasser, vilket ger en extra följsam och lyxig känsla. Sängen består av en resårbotten med ram och resårfjädrar längst ner, en resårmadrass med ytterligare resårfjädrar i mitten och en bäddmadrass högst upp.

 


Ramsängar

En ramsäng består av en resårbotten och en bäddmadrass. En ramsäng kan upplevas som lite stadigare än en kontinentalsäng. Den här typen av säng passar dig som vill ha en lite stabilare säng och fastare känsla, eller dig som väger lite mer.

 

Ställbara sängar

En ställbar säng kan vara uppbyggd antingen som en kontinentalsäng eller en ramsäng. Skillnaden är att sängen är utrustad med en eldriven motor som gör att sängen går att höja och sänka i huvud- och fotändan.

 

Sängguiden

Se gärna vår animerade film för ytterligare guidning i ditt val av madrass!

 

Hårdhet

När du har valt vilken typ av säng du vill ha behöver du även välja vilken hårdhet du vill ha på madrassen. Hos oss på HusOchHemma.se kan du välja mellan 3 olika hårdheter:

Medium

Hårdhet Medium passar generellt personer som väger ca 50–85 kilo.
Det kan även passa om du:
väger mellan ca 70–100 kg och alltid sover på mage.

Fast

Hårdhet Fast passar generellt personer som väger ca 85–115 kg.
Det kan även passa om du:
väger över 115 kg och alltid sover på rygg eller om du väger ca 70–85 kg och alltid sover på mage.

Extra Fast

Om du väger över 115 kg så rekommenderar vi dig i första hand att välja en fast eller extra fast ramsäng. Det eftersom ramsängar upplevs som stadigare än kontinentalsängar och även ger bättre stöd för din kropp.
Om du ändå vill ha en kontinentalsäng så rekommenderar vi att du väljer en resår som är extra fast.

Om du funderar på att beställa en extra fast säng så skall du ringa in din beställning till oss så guidar vi dig rätt bland alla val.

 

Om du vill köpa en dubbelsäng går det även bra att kombinera hårdheterna. Det kan vara bra att göra om två personer som 

 

Färg

Det här med färgåtergivning mellan olika skärmar kan vara rätt svårt. För korrekt färgåtergivning av din favoritfärg råder vi dig att be oss skicka ett tygprov till. Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig! :)

Produkter
Övrigt

To top