Nu 5% extra rabatt på ALLA soffor med koden "Soffa". Se alla Soffor här!

 


På HusOchHemma.se erbjuder vi sängar till individer av alla storlekar, stora som små.
 

Vi anser att en god natts sömn inte skall vara få förunnat - utan vara tillgängligt för alla, oavsett preferenser. Därför erbjuder vi ett brett urval av handtillverkade svenska kvalitetssängar i många prisklasser och utföranden.

Idag är en säng mycket mer än bara en säng, det är en del av ditt hem och inredning, en plats som tillåter dig att njuta och slappna av, att dela med din käraste, avnjuta underhållning eller kanske läsa en god bok - kort sagt, en investering. Vissa nyttjar en säng för många olika syften och många gånger under dygnet, andra för att helt enkelt återhämta sig under nattens förlopp. Kontentan är att vi alla kan vara olika, därav även våra sängar. Genom noggrant och omsorgsfullt hantverk så tillverkas våra sängar så att de skall passa dig och dina behov. 

 

Hos oss på HusOchHemma.se hittar du allt från: 

° Kontinentalsängar

° Ramsängar

° Ställbara sängar

Och till de yngre har vi självklart också ett urval bekväma sängar med lekfulla motiv och utföranden, som bjuder in till lek, lockar fantasin och erbjuder välbehövlig vila.

När du skall köpa en säng

Att bestämma sig för att köpa en ny säng är ett stort beslut. Men det minst lika viktiga andra steget är att sedan välja rätt säng – som passar dina behov.

För att uppnå den bästa möjliga ergonomiska sovställningen skall du först och främst fundera över vilken hårdhet på sängen du skall ha. Fel hårdhet ökar risken för att man belastar kroppen på ett ofördelaktigt sätt och resulterar i att du i slutändan inte kan sova bekvämt. 

Man måste väga in många faktorer när man skall välja rätt säng, såsom kroppsvikt, kroppslängd och sovställning. 

Ju högre kroppsvikt desto fastare säng krävs i regel för att du skall ligga bekvämt och inte belasta din kropp på fel sätt. 

För dig som väger mindre bör du i regel överväga antingen mjuk eller medium, detta för att du skall få så optimal följsamhet och komfort som möjligt. 

Alla våra sängar finns tillgängliga i längden 200 cm, dock så är det möjligt att få den tillverkad i längre utförande om så önskas. Det man kan nyttja som en tumregel är att du skall ha 10 centimeter till godo från huvudgavel till huvud, och samma marginal i fotändan. 

När det gäller sovställningar så finns det en del riktlinjer som man kan tänka på…

Sover du till exempel större delen av natten på rygg så kan en något mjukare madrass vara ett lämpligt val för dig – detta för att ditt huvud och din nacke skall ha rätt position och avlastning. Om du hellre tenderar att sova på mage så bör madrassen vara lite fastare, i förmån för att du ej skall belasta nacke, rygg eller svank. 

Om du fortfarande känner dig osäker på vilken säng som är just rätt för dig så får du gärna använda dig av vår Sängguide, för att få en bättre uppfattning om vilken hårdhet som kan lämpa sig bäst för dig och din kropp. 

 

Hur ofta skall man byta säng, och hur länge håller en säng?

Generellt brukar man säga att en säng håller i ett tiotal år. Det beror givetvis på kvaliteten på komponenter såsom virke, resårbotten och bäddmadrass. Om du från början investerar i bra kvalitet kan sängens livslängd förlängas avsevärt.

Vi på HusOchHemma.se tar fasta på kvalitet och gediget hantverk. Många timmar, mycket omsorg samt noggrant val av virke och material är fundamentet för varje tillverkad säng från oss.

En säng måste också tas om hand. En god förutsättning för en lång livslängd på din säng är att du ger tillbaka lite av det du fått, genom skötsel och generellt underhåll.

För att din säng skall slå dig följe i många år framöver måste du sköta om den helt enkelt.

Så här tar du bäst hand om din säng.

Man bör med ett halvårs mellanrum vända resårmadrassen upp och ner, samt rotera den så att fotändan byter plats med huvudändan. Bäddmadrassen skall vändas och roteras var tredje månad, eller när du byter sängkläder.

Självfallet minskar bäddmadrassens hälsa ju mer tid som förlöper, och över tid så påverkar detta komforten en aning. Som i de flesta fall går slitage ej att undvika, dessvärre. Det man då får ha i åtanke är att bäddmadrassen är den yta som får utstå mest förslitning. Därför rekommenderar vi att man var femte år byter ut bäddmadrassen för att bibehålla liggkomforten.


Garanti

Trots att vi erbjuder sängar till en av marknadens mest förmånliga priser, så kompromissar vi uteslutande aldrig med kvaliteten på våra sängar. En bekväm säng skall vara någonting som är tillgängligt var och en, och för alla. Vi är stolta att försäkra att våra produkter håller hög standard. Vi har livtidsgaranti på ram- och fjäderbrott.

Vi har även en ”Sov Gott-garanti”, vilket innebär att vi kan byta hårdhet på din säng. Mer om detta kan du läsa i våra villkor.

 

Att inhandla en säng online

HusOchHemma.se är ett modernt, svenskägt företag som inriktar sig främst på försäljning över nätet.

Så det är med glädje vi kan erbjuda högkvalitativa sängar online till ett otroligt överkomligt pris.

Vi levererar din säng med fri frakt och öppet köp. Vill du få din säng inburen till valfritt rum så har vi även detta som tillägg. Mer smidigt kan det knappast bli.
 

SängGuiden

Detta ska du tänka på när du skall köpa säng…

Hur sover du?

Det bästa du kan göra är att tänka igenom och riktigt känna efter hur det känns när du vaknat upp efter din sömn. Är du utvilad? Eller känner du dig stel - har du besvär eller ont i någon kroppsdel? Med rätt säng kan du avsevärt reducera och lindra många av dessa problem och besvär.

Har du exempelvis ryggproblem eller andra besvär kan det vara klokt i att konsultera en läkare, alternativt en kiropraktor, för rådgivning och vägledning.
 

Färg, mått, dubbel eller enkel?

Valen är många, därför är det viktigt att överväga många faktorer innan du köper din säng. 

Är det en dubbel- eller enkelsäng du skall ha? Eller i ett specifikt mått möjligtvis? Kostnad på sängen? Skall sängen vara ställbar? Färgen - skall den matcha resterande sovrum och inredning? Då kan tygprov vara en god idé att beställa, för att underlätta och vägleda dig i ditt val. Tygprover skickar vi mer än gärna hem till dig – helt kostnadsfritt. Mejla oss på [email protected]

Kontinentalsängar

En kontinentalsäng är uppbyggd med flera lager av resår och madrasser för att resultera i en extra följsam och lyxig känsla. Dessa kontinentalsängar består av en resårbotten med träram och resårfjädrar i nedre partiet, en resårmadrass med resårfjädrar i mittpartiet, och en bäddmadrass högst upp, som avrundar sängens uppbyggnad. Som ett resultat blir det ett visst djup i sängen som således ger en skön känsla samt minskar trycket på din kropp. Dessutom är det en anmärkningsvärd elegant sovrumsmöbel.
 

Ställbara sängar

En ställbar säng kan göra stor skillnad för din sovkomfort och säkerställa att din sovställning är ergonomisk under nattens förlopp.

Med sin eldrivna motor kan du höja och sänka både huvud- och fotända, för att fördela trycket och avlasta kroppen.

Ställbara sängar kan vara uppbyggda antingen som en kontinentalsäng eller ramsäng.
 

Ramsängar

Våra ramsängar består av en resårbotten med resårfjädrar, samt en bäddmadrass. Dessa ramsängar kan som exempel upplevas bastantare än till exempel en kontinentalsäng. De lämpar sig för dig som tenderar att föredra en aning stabilare och fastare känsla på din säng.
 


 

Välja rätt hårdhet

Vi är medvetna om att välja en passande hårdhet inte är en enkel uppgift. Men här presenterar vi lite tips och råd som man kan få hjälp av*.

*Dock vill vi påpeka att det allra bästa sättet att veta med säkerhet vilken hårdhet som du skall välja, är att prova våra sängar på plats. Du finner oss på:

HusOchHemma.se

Folkestaleden 40

635 10 Eskilstuna
 

Mjuk

Mjuk hårdhet kan även vara ett alternativ för dig som vet med dig att du antingen behöver eller trivs bäst i mjuka sängar. I detta fall är det inte vikten eller kroppsform som är den avgörande faktorn, utan enbart känsla av sängen.
 

Medium

Generellt sett - det vill säga för en övergripande andel individer - så brukar medium lämpa sig för personer som väger cirka 50 - 85 kilo.

Det kan även passa dig som väger mellan 70 - 100 kilo, och föredrar att sova på mage.


Fast

Generellt sett så brukar medium lämpa sig för personer som väger ca 85 - 115 kilo.

Det kan även passa dig som tenderar eller gärna sover på rygg, och väger över 115 kilo - eller om du föredrar att sova på mage och väger cirka 70 – 85 kilo.


Extra fast

Är din kroppsvikt över 115 kilo så rekommenderar vi att du väljer en kontinentalsäng med hårdheten fast, eller en extra fast ramsäng - detta eftersom ramsängar i regel upplevs som bastantare än till exempel kontinentalsängar, och således ger ett bättre stöd för din kropp. Men om du specifikt föredrar en kontinentalsäng så rekommenderar vi dig att likaså välja hårdheten extra fast.

För att du och din partner skall få optimal sovkomfort så går det att kombinera de olika hårdheterna på våra dubbelsängar, på respektive sida av sängen. Som exempel kan ni välja Medium på en sida av sängen och Fast på den andra sidan.

Tips på video

I följande video hittar du ovanstående riktlinjer och tips i filmformat. Vi vill dock åter igen lägga tynd på att denna video ej, med fullständig tillförlitlighet, kan fastställa exakt vilken säng du skall ha, utan snarare ger en idé om vad du skall tänka på - det vill säga vad som i regel gäller i allmänhet. Den individuella faktorn skall också vägas in, beroende på dina egna förutsättningar. 
Rätt säng för din kropp

Vi spenderar ungefär en tredjedel av vårt liv i sängen, och för bibehålla god kroppshälsa och få stöd på rätt del av kroppen när du sover, så skall man vara noga med vilken hårdhet som man väljer på sin säng. Vilken säng som du bör ha beror på din kroppsform och din sovställning, och även vikt spelar roll i val av hårdhet.

Med hårdhet menar vi hur mjuk eller fast som madrassen är - alltså vilken densitet. En säng som är för mjuk innebär att din kropp inte får det stöd som den behöver. Din ryggrad och dina leder belastas då ojämnt, vilket medför att du rör dig allt oftare i sängen och din nattsömn störs.

I en för hård säng kommer du att få för högt tryck på dina axlar och höft och stödet för ländrygg och midja uteblir. Detta resulterar i att du rör dig allt oftare på natten och din nattsömn störs.

Fel val av hårdhet på säng ger alltså inte rätt stöd för din kropp eller rätt avlastning som din kropp behöver – i slutändan resulterar detta i att du får ont i din kropp och således ingen god nattsömn.

Rätt säng och hårdhet av madrass innebär att din kropp får den avlastning och stöd som behövs för att vara utvilad efter en natts sömn.
 


 

Pocketzoner

Sängarna hos oss finns i olika zoner - det vill säga resårerna i madrasserna är indelade i olika områden som samspelar med olika delar av kroppen.

Dessa zoner är anpassade efter kroppen, och ger därför mer eller mindre stöd utmed hela madrassens längd, beroende på var de befinner sig. Det är inte nödvändigtvis så att en säng med flest zoner är bäst för dig, utan det är vad din kropp är van vid som bestämmer vad som är bäst för just dig. Har du en säng som formar sig efter din kropp så resulterar det i en bättre sömn - och dessa zoner gör exakt detta.

7 zoner

Många utav våra sängar har pocketresårer med 7 stycken zoner. Dessa zoner fördelar sig över hela madrassen, vilket gör att sängen formar sig efter din kropp. Det ger stöd åt svank och midja, medan de avlastar huvud, axlar och höftpartiet. Detta för att din rygg skall vara helt rak när du sover på sidan.

5 zoner

Pocketresårer med 5 stycken zoner innebär att 2 zoner har förenats, både bålen och midjan, samt låren och knänas zoner är förenade. För dig med lite bredare midja och höft kan 5 zoner vara en utmärkt idé. Naturligtvis kan 5 zoner passa andra kroppstyper också - man behöver inte nödvändigtvis utesluta 5 zoner enbart av detta skäl.

3 zoner

Här har zonerna förenats till enbart 3 zoner. Dessa zoner fördelas jämnt över din överkropp, höft och ben.

Utan zoner

Här består sängen utav en enda hel zon. Resårerna ger helt enkelt lika mycket stöd, jämnt fördelat över hela sängen - detta faller vissa i smaken, medan andra inte.
 

Känner du dig fortfarande osäker?

Vi förstår att det minst sagt är en utmaning att besluta sig för vilken säng eller -vilken hårdhet man skall välja - även med hjälp av våra råd och tips. 

Om du fortfarande känner dig osäker så rekommenderar vi alltid att besöka vårt showroom/butik i Eskilstuna - där står alla våra sängar uppställda, och på plats får man professionell hjälp av våra kompetenta medarbetare. 

 Färg

Är du osäker på hur en färg verkligen ser ut i verkligheten? Eftersom en skärm på till exempel en dator eller en mobil kan ha olika inställningar, innehålla olika kontrastnivåer och färgrymder, så kan det ibland vara svårt att veta exakt hur en färg blir presenterad inpå minsta detalj. Så för korrekt färgåtergivning av din favoritfärg råder vi dig att be oss skicka ett tygprov till dig, kostnadsfritt. Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig, med ett glatt humör dessutom!

 Sov Gott-Garanti

Om Kunden skulle uppleva att sängen är för mjuk eller för hård så byter vi fasthet på kundens säng.

Sov Gott-Garantin gäller enbart vid ett tillfälle och den kan utnyttjas från den 30:e dagen efter leveransdatumet upp till den 60e:e dagen efter leveransdatumet, därefter upphör Sov Gott-Garantin och hårdhetsbytet kostar fr. 1995kr inkl. frakt.

https://www.husochhemma.se/hem-tradgard/sangar/hardhetsbyte-ej-sov-gott-garanti/

 

Sov Gott-Garantin gäller under förutsättning att:

Kunden har köpt en komplett säng ur vårt ordinarie sortiment

Sängen är hel och ren

Kunden själv ombesörjer frakten av sängen som ligger på 2495:-. Storlekar upp till 140×200 kostar 1995:- i frakt.

Kunden kan uppvisa giltigt kvitto och garantibevis.

 

Sov gott garantin och frakten kan beställas via länken nedan, observera att du måste i meddelandefältet i kassan ange vilken hårdhet du vill byta till samt vilket ordernummer det gäller:

https://www.husochhemma.se/hem-tradgard/sangar/frakt-for-hardhetsbyte/

 

Observera! Måttanpassade sängar och sängar med tillval anses som specialbeställningar och omfattas inte av Sov Gott-Garantin.

Sov Gott-Garantin gäller inte på modellerna Queen Crown, Wind och Julia ställbar.

Produkter
Övrigt

To top