Se vår stora sängkampanj HÄR 💤💤

Solsängar

Vill du njuta av soliga dagar så finns det få möbler som är så pass väl lämpade för syftet som solsängar. I HusOchHemma:s urval av trädgårdsmöbler så har vi lagt vikt på konstruktion och kvalitet.

I princip presenterar sig en solsäng ofta som ett mellanting mellan en loungefåtölj och en säng. Till dess egenskaper hör bastant konstruktion, slitstarka material - och en stor komfort.

Denna typ av utemöbler är begåvade med markant bekvämt formspråk och ofta justerbara möjligheter, vilket gör solsängen till en äkta pragmatiker – men detta betyder inte att den också har en mångfald i dess design; på HusOchHemma hittar du de senaste formtrenderna, likaså bestående och tidlösa koncept som aldrig förlorar sin charm.

Moderna, tidlösa och klassiska solsängar

Vi erbjuder en bred variation av solsängar. Hos oss hittar du till exempel moderna, nätta och trendriktiga loungesängar, med bland annat svart- eller vitlackerade metallstommar - likaså kraftigare stommar av till exempel konstrotting, i bland annat svart, grå, vit eller naturkulör.

Du hittar också traditionella solsängar tillverkade av olika slags typer av trä. Dessa passar in en rad olika miljöer – klassiska altaner, uteplatser och trädgårdar, likaså kontrasterar i mer tidsenliga inredningar.

 

 

Solsängar - Komfort av olika varianter

Välj själv om du föredrar en solsäng där det medföljer mjuka stoppade dynor, i förmån för längre vilostunder och fantastisk avlastning, eller sitsar av lena syntettyger som ger en fastare - om än fortfarande väldigt bekväm - känsla. Du kan själv köpa till många olika sorters dynor från HusOchHemmma:s sortiment för detta ändamål, oavsett om du vill variera tjocklek och material eller om solsängen du köpt ej vanligtvis kräver en dyna. Valet är ditt.

Hos oss hittar du även solsängar med eller utan hjul, beroende på om du behöver omorganisera eller ofta flytta din utemöbel - eller helt enkelt trivs bättre med en fixerad del av inredningen.

För dig som föredrar att njuta av solen medan du hellre ligger ner än sitter lutad, så kan du enkelt välja att helt och hållet fälla ner ryggstödet - eller välja en solsäng som har en fast, liggande design - detta på en rättfram fixerad stomme, med låg ligghöjd.

Solsängar i olika material för olika smaker

För att få en bättre uppfattning om vilken solsäng som passar just dig, så har vi i följande stycken kortfattat stämt av vilka material som kan förekomma i våra fantastiska solsängar.

Textilene, som du finner som klädsel för rygg och sits i många loungemöbler, loungefåtöljer, loungestolar - och i detta fall också solsängar, är ett kvalitativt syntetiskt tyg, framställt av PVC-behandlad polyester. Detta syntettyg utmärker sig genom att vara i särklass slitstarkt och fuktavstötande, och motverkar flitigt mögel och slitage. En annan av dess egenskaper är dess fantastiskt lena yttextur, och mycket god följsamhet.

Textilene är ett ypperligt val om du vill ha en pragmatisk, slittålig solsäng.

Konstrotting är idag ett omåttligt populärt material i många olika hem och inredningar. Materialet har, som namnet antyder, ambitionen att efterlikna naturrotting. Dock så kan man inte kalla konstrotting för en kompromiss; snarare är det markant slittåligt och lättskött (mer eller mindre underhållsfritt), vilket just är skälet till att det har växt så mycket i popularitet. Dess konstgjorda egenskaper innebär också att det är lätt att foga och forma i tillverkning - därför erbjuds kontrottingmöbler i många olika designer. Detta material erbjuds också frikostigt i olika kulörer.

Teak är ett massivt träslag som karaktäriseras av en härdad sammansättning, samt en iögonfallande, ljusare typ av natur. Präglad av en naturligt bestående kvalitet, denna typ av trä fungerar i särklass ypperligt för utomhusbruk, och är i regel duktig på att motverka slitage i form av till exempel svampbildning.

Akacia-trä är i regel lite mörkare i karaktär, och bär på liknande egenskaper som teak (bland annat avstöter det väldigt effektivt röta). Båda dessa träslag fungerar faktiskt ypperligt utomhus – även om det också mår bra, likt många typer av trä, av att oljas in till och från.

Vi gör det enkelt för dig att välja solsäng

Få ut det mesta av sommaren och investera samtidigt i vila och välmående. Med en solsäng från HusOchHemma är det svårt att träffa fel. Här har vi sållat och valt ut de mest kvalitativa, prisvänliga och syftesenliga utemöblerna; vi har gjort det mesta av fotarbetet för att det skall vara lättare för dig att välja rätt solsäng eller loungemöbel. Är du fortfarande osäker kan du alltid kontakta vår kundtjänst, som mer än gärna hjälper dig. 

Read more

Varumärke

Ställbar

Material

Color

Antal Stolar

Storlek

Höjd

Bredd

Djup