10% på ALLA ställbara sängar med koden "STÄLLBAR" heart KLICKA HÄR

Cart0
Totalt:
0 kr

Barn | Leksaker

LEKSAKER SOM UTVECKLAR ALLA SINNEN.

Det finns knappast en leksak som är till för alla sinnen. Det vanligaste är att man kombinerar olika typer av leksaker för att stimulera barnets tankeverksamhet. Klassiska leksaker som klossar och olika former som ska pusslas ihop är alltid viktiga och dessa bör man skaffa i material som är hälsosamma för barnen. Idag är det mycket populärt med plastprodukter som är enkla att göra rent och som kostar mindre men det är få leksaker som går upp mot de klassiska träleksakerna som tycks ha ett evigt liv. Ibland kan tämligen enkla leksaker vara precis det som ska till för att ett barn ska utvecklas. Man måste alltså inte satsa på leksaker som har tusen knappar och avancerade funktioner som vuxna knappt kan förstå. Ett bord med några instrument, en bräda med former som kan hamras upp och ner, en form som kan förändras på olika sätt och saker som ger ifrån sig ljud och rörelser är exempel på leksaker som kan göra bebisen sugen på att bli ännu smartare.

Kan ett barn bli smartare om man ger det rätt leksaker? 

Svaret på frågan är både ja och nej. Ett barn blir knappast smartare av att man ger det leksaker istället för uppmärksamhet och interaktion men visst finns det leksaker som är bättre än andra för barnets utveckling. Om man ändå tänker ge barnet en leksak så bör detta vara något som ger barnet en utmaning på ett positivt sätt. Idag finns det gott om produkter som är utvecklade för att stimulera barnets sinnen och motorik, och för att få det att fortsätta söka efter nya upptäckter för att det är så roligt.

Motorisk stimulans.

Det är viktigt att förstå att barn är smarta på ett naturligt sätt. Om man låter ett litet barn sitta framför datorn för att se film flera timmar per dag så hämmar man den naturliga motoriska utvecklingen. Visst kan det vara skönt att få det lite tyst och hinna med det ena och det andra, men om man vill att barnet ska stimuleras och utvecklas så är det bättre att låta bli de elektroniska barnpassarna och skaffa leksaker som barnet verkligen kan leka med. Gummidjur som man kan hoppa med är ett gott exempel på en leksak som främjar barnets motoriska utveckling. Då det blir lite äldre så kan en klättervägg i barnrummet eller kanske en enkel studsmatta vara ett bra alternativ för lek som utvecklar och leder till ett friskt barn.

Rätt leksaker för rätt ålder. 

Man ska komma ihåg att olika åldrar kräver olika leksaker. Det är också viktigt att vara känslig för var barnet befinner sig i sin egen utveckling. Bara för att barnboken säger att barnet ska vara intresserad av en viss sak vid en viss ålder så behöver det inte vara så. När man märker att barnet eftersöker en viss typ av aktivitet så kan man anpassa leksakerna. Skaffar man något som inte är intressant för barnet så kan man alltid lägga undan detta och prova igen vid ett senare tillfälle då barnet kanske har kommit till en punkt där just den här typen av leksak kommer att vara av intresse.

Leksaker som stimulerar ditt barns utveckling. Spännande, kreativa leksaker är bra utgångspunkt i läroprocessen. Ett barn har mycket att lära och vill lära sig så mycket. Här hittar ni härliga barnleksaker till glada barn.

Läs mer
Produkter
Övrigt

To top